malé českolipské zamyšlení…

Tak tak přemýšlím, a pořád nemůžu dojít na správnou odpověď. Představme si “člověka”, ve funkci – třeba zástupce ředitele. Ale ne obyčejný zástupce, pan zástupce je zástupce ředitele Městské policie… A takový úžasný člověk, aby mohl vykonávat svoji “funkci”, by měl být zřejmě osoba důvěryhodná, bezkonfliktní a taky musi (opravdu), splňovat nějaké, zákonem dané, požadavky. A teď si představte, že taková úžasná osoba, začne jiným okolo sebe vyhrožovat. Telefonem, smskama, začne za sebe posílat jiný úžasný osoby, aby vyhrožovaly za ni… Kdyby to aspoň bylo “jestli mi ještě jednou zkřížíš cestu, koupím ti zmrzlinu”.. ale ono to je spíš “zlámání hnátů”, místo zmrzliny, “já si tě najdu”, “jestli neco zkusíš, vezme to rychlej konec” a spousta dalších krásných slovních spojení. A fakt nejlepší byla ta, kde sděluje, že přijde na návštěvu ta rychlá spojka “už jsem tě objednal”. Kdo by to byl řekl.

A já si pořád říkám, jestli takovej člověk, je-li to člověk, má pořád co dělat na té své teplé pozici, zda by nebylo lepší, aby opravdu sloužil lidem, když už to chce dělat pro lidi… třeba popeláře. Těch je pořád málo. Ale pana zástupce zřejmě víc živí jeho podnikání. Nj. holt služba lidu asi tolik nevynáší a proč nespojit přístup do různých evidencí se svým jistě výdělečným (a zaměstnavatelem jistě schváleným) “podnikáním”.

A nemyslete si… ona taková funkce dobře poslouží i k tomu, aby něčí dlouhé prsty spolehlivě zlikvidovaly i sebemenší pokus něco někde naznačit, třeba na přestupkové komisi města, že… to je přeci úúplně jasné, ono takový přestupek se pak musí hlásit…

update (23.12.).. šťastný a veselý, bc. A.D., ať ti ca sežere i tu druhou.

PS: a kdo si chce přečíst něco pěkného, nechť pokračuje srdceryvným článkem o blahosklonné aktivitě pana zástupce, a to kroužku malých práskačů

PPS: a jen mi vrtá hlavou, jak někdo tak vzdělaný, jako pan ředitel “Ing. Bc. Mery”, jak se sám tituluje, může obhajovat diplomovou práci (DIP295 – Drogová závislost – rozsah zneužívání drog v ČR a možnosti kontroly a regulování drogové závislosti v ČR : diplomová práce / Lubomír Mery. Ústí nad Labem, 1999, 69 s., 1 s. příl.) na stejné téma jako svoji bakalářskou (BP337 – Drogová závislost – rozsah zneužívání drog v ČR a možnosti kontroly a regulování drogové závislosti v ČR : bakalářská práce / Lubomír Mery. Ústí nad Labem, 1997, 59 s., příl.) – pravda, pár stran přidal.